Hoe vernieuw ik een pagina zonder browser cache (hard refresh)?

Wanneer je een pagina in het verleden al eens hebt bezocht worden diverse elementen (zoals afbeeldingen en opmaak) opgeslagen in het geheugen van je webbrowser, dit wordt ook wel "cache" genoemd. Hierdoor kan het gebeuren dat je een aanpassing die je hebt gedaan niet terugziet op de pagina. Om de aanpassing alsnog te zien moet je de pagina vernieuwen en de browser vertellen dat hij hierbij niet de cache moet gebruiken (dit wordt een "hard refresh" genoemd). De afbeelding hieronder laat zien hoe je een hard refresh kunt uitvoeren in de meest voorkomende browsers, in de linkerkolom staan de toetsencombinaties voor een Windows PC en in de rechterkolom die voor een Apple computer. In het overzicht zijn de browsers: Chrome, Firefox, Internet Explorer en Safari opgenomen.