Hoe stel ik mijn e-mail in in Outlook?

Let op: e-mail hosting is alleen beschikbaar voor klanten met een "Sitepilot Webhosting" of een "Sitepilot Premium" pakket. Klik hier voor meer informatie over e-mail hosting.

In de onderstaande handleiding wordt stap voor stap beschreven hoe je je e-mailadres instelt in Outlook.

• Open Outlook.
  • Klik op ‘Bestand’ linksboven in de hoek.
  • Ga naar het tabblad ‘Info’.
  • Klik op ‘Account toevoegen’.
  • Selecteer ‘Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren’.
  • Klik op ‘Volgende’.
  • Selecteer ‘Internet e-mail’.

Gebruikersgegevens:

• Naam: vul uw naam in zoals deze als afzender weergegeven moet worden, bijvoorbeeld: Jan Jansen.
  • E-mailadres: vul uw volledige e-mailadres in.

Server instellingen:

• Zet ‘Type account’ op ‘IMAP’.
  • Server voor inkomende e-mail: sXX.sitepilot.io (vul voor XX het servernummer in waarop je bent geplaatst)
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): sXX.sitepilot.io (vul voor XX het servernummer in waarop je bent geplaatst)

Aanmeldingsgegevens:

• Gebruikersnaam: uw volledige e-mailadres.
  • Wachtwoord: het wachtwoord van uw e-mailadres.
  • Selecteer ‘Wachtwoord onthouden’.
  • Klik op ‘Meer instellingen..’.
  • Ga naar het tabblad: ‘Geavanceerd’.
  • Inkomende e-mail (IMAP) > Selecteer ‘SSL’ bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:’.
  • Zet het poortnummer van ‘Inkomende e-mail’ op 993.
  • Uitgaande e-mail (SMTP) > Selecteer ‘SSL’ bij ‘Gebruik het volgende type versleutelde verbinding:’.
  • Zet het poortnummer van ‘Uitgaande e-mail’ op 465.
  • Ga naar het tabblad ‘Server voor uitgaande e-mail’.
  • Vink ‘Voor de server voor uitgaande me-mail (SMTP) is verificatie vereist’ aan.
  • Klik op ‘Ok’ zodat het scherm sluit.
  • Klik op ‘Volgende’ om het instellen te voltooien.

Uw e-mail is nu succesvol ingesteld in Outlook.