Hoe kan ik mijn cache legen?

Caching zorgt ervoor dat je site super snel is zonder gebruik te maken van ingewikkelde plugins zoals WP Super Cache and W3 Total Cache in WordPress. Wanneer bezoekers je website bezoeken wordt er een statische versie van je website weergeven zodat niet continu alle gegevens uit de database opgehaald hoeven te worden.

Dit zorgt ervoor dat je site snel laad maar zorgt er soms ook voor dat veranderingen niet direct zichtbaar worden voor de bezoekers van je website. Zij krijgen dan de oude versie van de website te zien. Gelukkig detecteert Sitepilot automatisch wanneer je iets verandert in je website en legen we de cache al voor je. Mocht het toch voorkomen dat de cache niet automatisch wordt geleegd dan kun je dit ook doen vanuit je website. Je moet hiervoor wel even inloggen.

Nadat je bent ingelogd kun je bovenin het scherm op "Cache legen" klikken. Er wordt een verzoek verzonden naar het Sitepilot platform om de cache te legen. Vanaf nu zien jouw bezoekers de actuele versie van je website.